Steningsimam og kristen politiker finder fælles fodslag: Nazianklager mod satiriker Kirsten Birgit

Religiøse fundamentalister har det svært med humor og det frie ord.

Derfor har den tyrkiske sharia-imam Fatih Alev fundet sammen med Kristendemokraternes tidligere partileder Stig Grenov i et naziangreb af dimensioner.

Nazianklagerne rammer den fiktive satirefigur Kirsten Birgit, der spilles af komikeren og klarinettisten Frederik Cilius.

En bemærkning på de sociale medier fra den opdigtede journalist spidder det umage partnerskab mellem muslimer og jøder, når det kommer til omskæring af børn.

Det er bredt kendt, at jøder i Danmark lever en frygtsom tilværelse med militærbeskyttelse og evig angst på grund af den islamiske indvandring i landet.

De satiriske ord om de muslimsk-jødiske fællesinteresser får naziraseriet til at koge over hos den tyrkiske imam og den tidligere kristne partiboss.

De religiøse fundamentalister beskylder den fiktive satirefigur for at være et spejlbillede af topnazisten Joseph Goebbels.

“Goebbels ville være grøn af misundelse,” skriver den Erdogan-tro imam Fatih Alev.

Joseph Goebbels var Hitlers og Det Tredje Riges propagandaminister og en af de mest fremtrædende personer i det morderiske naziregime.

Joseph Goebbels og de andre nazister var skyld i, at omkring seks millioner jøder døde under Anden Verdenskrig.

Den nuværende DR-vært Frederik Cilius, der spiller rollen som den fiktive kvindelige journalist, oplever nu det samme, som højrefløjen har måttet leve med i lange perioder – at blive nazibrændemærket og offer for underlødige beskyldninger.

Selvom man er medieelitens foretrukne satirebrand, kan naziboomerangen sagtens ramme en i nakken, hvis man tillader sig at lave satire, hvor jøder er mål for satiren.

Den nazianklagende Stig Grenov var partileder for Kristendemokraterne i syv år og ernærer sig som skolelærer. Han er kendt for sit anstrengte forhold til kvindefrihed og abort.

Tyrkiske Fatih Alev er en berygtet imam, der omfavner stening og drab på utro kvinder. I et interview i Politiken understreger Fatih Alev, at “man kan straffe utroskab med stening”:

“Det er en meget brutal form for straf (stening af kvinder, red.) Men det er ikke vores egen mening om, hvad der er brutalt eller ej, der skal være bestemmende for, hvad det er, vi praktiserer,” fortæller imam Fatih Alev.

Nu har den steningsglade tyrker og den abortforskrækkede skolelærer fundet fælles fodslag i kampen mod den danske satiretradition.

Islam og kristendom går hånd i hånd. Hvem trækker den længste krumsabel?

***

Den fiktive karakter ‘Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm‘ er opkaldt efter moren til Danmarks Radios USA-korrespondent Steffen Kretz.

DR-journalistens nu afdøde mor – Kirsten Birgit Schiøtz Kretz – havde bopæl i den nordsjællandske by Hørsholm.

Danmarks Radios Steffen Kretz har aldrig udtalt sig i sagen om den celebre sammenblanding af satire og sit privatliv.

4 Kommentarer på "Steningsimam og kristen politiker finder fælles fodslag: Nazianklager mod satiriker Kirsten Birgit"

 1. Goebbels staves således: g-tast først ¨og derefter o. Således: Göbbels. !!

 2. endnu 2 idioter fra udskamnings-eliten

 3. Er der noget nyt fre vores Broderland, Sverige.?
  Jeg håber ikke det er de forkerte der er blevet skudt.

 4. Vil lige sætte nogle ting på plads:
  1. Abort=Kvindefrihed? Hvad så med fosteret? Det er ikke et menneske og har ingen rettigheder? Jeg kan sgu godt forstå Grenovs holdning på det område. Kald mig bare “religiøs fundamentalist”, jeg er f… ligeglad.
  2. Jeg har hørt rigtig meget 24/7, Den Korte Radioavis. Og Kirsten Birgit (Cilius) er på ingen måde medieelitens foretrukne satirebrand. Ellers havde de nok ikke lukket stationen.
  3. Mig bekendt er det kun i Danmark, vi har en så hadsk stemning imod drengeomskæring. Jeg husker stadig “gamle dage”, hvor folk talte om det i positive vendinger her i landet og fremhævede det hygiejniske i indgrebet. Jeg har heller aldrig hørt en jøde tale om sig selv som “lemlæstet” eller en person med “varige men, der ødelagde hans liv” pga omskæring. Hvad er der så sket siden da? Jeg ser det her som en måde, vi tror vi kan få stoppet en muslimsk tradition på, men glemmer jøderne.. det er et af de eneste punkter, hvor jeg er uenig med det øvrige “højreekstemistiske” (flot ord, ikke? Vi er nogle slemme nogen) Danmark på. Læg mærke til at “dissidenterne” på dette område udover undertegnede også bla tæller Marie Krarup, Morten Messerschmidt, Lars Hedegaard og såvidt jeg kunne fortolke udfra hendes prædiken igår, også Sørine Gotfredsen.
  4. “Jøderne og deres lange krogede lobbyistfingre”. Det er ikke just første gang, jeg har hørt eller set en jøde-stereotyp fremført af Cilius. Der er noget om snakken, holdning fra Cilius er ikke positiv. Og faktisk ret provokerende. Jeg har en del stærkt højreorienterede jødiske bekendtskaber- de joker tit- og meget vittigt- om den sindssygt overdrevne, påståede indflydelse, de har i Verden.
  Uanset hvad, så hører jeg stadig Kirsten Birgit (mange podcasts og mange guldkorn- holdningen til drengeomskæring er dog ikke en af dem).

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.