Muslimske uroligheder breder sig: Svenskere ramt af stenkast i nat

De voldsomme indvandreruroligheder i Malmø bredte sig lørdag aften til andre dele af Sverige.

I den sydsvenske by Ronneby blev en borger ramt af stenkast fra unge indvandrere, der gik amok i bymidten. Også en politibetjent er kommet til skade.

De voldsomme optøjer virker til at være en udløber af de muslimske uroligheder, der ramte Malmø fredag aften, hvor flere hundrede muslimer kastede med sten og brændte biler som reaktion på en islamkritisk demonstration.

I Ronneby, der ligger et par timers kørsel vest for Malmø, begynder urolighederne omkring klokken 22.30, da cirka 20 mørkklædte indvandrere samler sig på byens torv.

Udlændingene begynder at brænde bildæk af. Det sker efter præcis samme mønster, som Malmøborgerne har oplevet aftenen forinden.

Brandvæsenet bliver tilkaldt. Byens centrum er præget af ildelugtende sort røg og flammer.

Brandfolkene får politibeskyttelse, men myndighederne må trække sig tilbage, da stenene vælter ned over redningsfolk og betjente.

Der tilkaldes politiforstærkning, men det får kun stenkast og uroligheder til at eskalere. Stenene kastes mod de hjelmklædte betjente, og butiksruder bliver smadret. Det handler om et regulært had mod alt, der er svensk.

I løbet af natten får svensk politi flere anmeldelser om tilfældig hærværk i den lille svenske by.

Ronneby er en klassisk svensk by, der er kendt for sin historiske park og sit kurbad. Men byen, der har 28.000 indbyggere, har oplevet en voldsom stigning i antallet af muslimske migranter siden 2014.

Den sydsvenske by har fået 30 procent flere skoleelever i de senere år. I takt med at migrantstrømmen er taget til. Det har fået byens politikere til at bygge to nye skoler.

En del af den mellemøstlige indvandring i Ronneby stammer fra familiesammenføringer. Netop familiesammenføringer er på få år fordoblet i Sverige.

Først omkring klokken to i nat begynder roen at sænke sig i Ronneby. Nu skal regningen for den tolerante indvandringspolitik gøres op.

To mennesker er kommet til skade under urolighederne med de utilpassede indvandrere. Der er tale om en borger samt en politibetjent. Desuden meldes der om hærværk mod et af politiets køretøjer.

Glarmesteren i Ronneby kommer på overarbejde de næste dage, når de mange smadrede ruder skal erstattes.

Politiet oplyser, at de har anholdt tre personer under optøjerne i Ronneby. En af sigtelserne går på vold mod en tjenestemand.

“Det handler om en gruppe mænd i 20erne og 30erne. Vi vil afhøre de anholdte i løbet af søndag formiddag og se, hvad, der kommer frem,” oplyser en pressemedarbejder hos svensk politi

Svenskerne er ved at lære lektien på den hårde måde. Islamkritik fører til vold og omfattende hærværk.

2 Kommentarer på "Muslimske uroligheder breder sig: Svenskere ramt af stenkast i nat"

  1. Jammen så er det jo nemt nok, når muslimerne viser hvor de holder til.
    Sæt hæren ind, omring lortet når de sover i deres trygge søvn. Ryd deres opholdssteder og herrut med svinene.

  2. Så medns at svenskerne begræder situationen, så får islamisterne til stadighed lov til at udfolde sig med deres “frihed til at udfolde sig”! Måske at den svenske regering skal ringe til Putin og bede om hjælp, for jeg er sikker på, at det russiske militær nok kan tæmme disse islamistiske uslinge, på en måde som de kan forstå..

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.