Her er straffen for tyrkisk dominansvold: Klatrevæg, poolbord og god mad

I går faldt der dom i den såkaldte ‘kys min fod’-sag fra Sønderborg. Nu kan sløret løftes for, hvilken slags straf, der reelt bliver givet i den meget omtalte voldssag.

Tyrkiske Mehmet Ali Yücelbaş er dømt for grov dominansvold mod en 14-årig dansk dreng. Halsgreb, spark og dødstrusler hagler nedover offeret, der til sidst tvinges til at kysse tyrkerens fødder.

I retten erkendte Mehmet Yücelbaş, at han ville ‘nedgøre’ sit offer.

Dommen lyder på 16 måneders ‘ungdomssanktion’. En ungdomssanktion er et forløb med en pædagogisk indsats.

I Mehmet Ali Yücelbaş’ tilfælde betyder det en dagligdag med klatrevæg, god mad, fladskærms-tv, basketball, cigaretter, smykkedesign og omsorg fra en stor gruppe pædagoger.

Udover den uhyggelige dominansvold blev Mehmet Ali Yücelbaş også dømt for knivtrusler, hærværk og voldsomme vidnetrusler.

Anklageren i voldssagen – Kristen Flethøj Ege – oplyser, at Mehmet Ali Yücelbaş skal være under konstant opsyn de næste fire måneder på en sikret institution. Derefter vil han blive overflyttet til et åbent opholdssted. Til sidst i forløbet følger en ‘udslusningsfase’, hvor den tyrkiske gerningsmand kan flytte hjem.

Efter tirsdagens dom blev 16-årige Mehmet Ali Yücelbaş kørt direkte til den sikrede institution ‘Koglen’, der ligger ved Sdr. Omme i Midtjylland. Et pædagogisk behandlingssted, der minder om alt andet end et fængsel.

‘Straf’ er ikke det første ord man tænker på, når man ser beskrivelserne af Mehmet Ali Yücelbaş’ hjem de næste måneder.

Institutionen ‘Koglen’ bliver drevet af Region Midtjylland og består af to lukkede afdelinger. Her kan der bo op til fem unge på hver afdeling. I dagtimerne er der konstant tre pædagoger på den enkelte afdeling. De støtter og hjælper de unge kriminelle.

Hvert år anbringes omkring 60 unge fra hele landet på opholdsstedet ‘Koglen’. Det er typisk unge fra ‘visse etniske grupper’ og kriminelle fra ‘belastede boligområder’. Unge helt ned til 12 år, der har begået vold eller røveri, kan bo på institutionen.

De kriminelle unge får deres eget veludstyrede værelse med blandt andet stereoanlæg, udsigt til marker med græssende køer – samt selvfølgelig deres eget rummelige badeværelse.

Der er ikke fængselsbetjente ansat på institutionen. Derimod er der pædagoger, der skal skabe tillid og relationer til de unge kriminelle, så de kan føle sig trygge.

“For mig handler det om, at man er en troværdig voksen,” fortæller Trine Walther, der er pædagog på ‘Koglen’.

Den pædagogiske ledelse på institutionen, hvor Mehmet Ali Yücelbaş skal opholde sig de næste måneder, er god til at underspille volden, der bliver begået af de unge forbrydere:

“Typisk er det ikke kynisk og kalkuleret vold. Vi har ikke lejemordere,” forklarer Michael Højer, der er daglig leder på ‘Koglen’.

Bortforklaringerne er mange, og de kommer fra de pædagoger, der typisk stemmer på venstrefløjen, når der er folketings- og kommunalvalg i Danmark. Og som i mange tilfælde lever fedt af at håndtere de unge kriminelle.

Et ophold på den sikrede institution i Midtjylland byder på mange spændende oplevelser for gerningspersonerne. I de kommende måneder får voldsmanden Mehmet Ali Yücelbaş mange muligheder for en indholdsrig og udfordrende hverdag.

Institutionen har sin egen indendørs sportshal med basketbane samt en veludstyret klatrevæg. Der findes også både indendørs og udendørs fitnessfaciliteter på højeste niveau, hvis de unge voldspersoner vil træne musklerne.

De kriminelle unge kan nyde de velekviperede køkkenfaciliteter, og de ‘får også noget godt at spise’, forklarer Søren, der er en af pædagogerne på det sikrede bosted.

Det skal bemærkes, at pædagogerne tæller bestikket op to gange om dagen, fordi pædagogerne frygter, at utilpassede beboere på institutionen vil bruge knive eller gafler som angrebsvåben mod pædagoger eller andre beboere.

Når de unge kriminelle skal slappe af, kan det gøres med satellitkanaler på det store fladskærms-tv i det hyggelige opholdsrum, der er udstyret med bløde lædersofaer. Der er også et billard- og poolbord til rådighed, så de unge kan muntre sig med hinanden.

Der forefindes yderligere et aflåst skab, der er udstyret med cigaretter. Herfra udleverer pædagogerne tobaksprodukter til de rygetrængende forbrydere. De unge kan derefter nyde en smøg i den friske luft.

På den pædagogiske institution forefindes også et imponerende bibliotek samt separate udendørs fodbold- og basketbaner. De kan benyttes, når de unge voldsforbrydere og røvere skal have pulsen op.

Der er desuden mulighed for at dygtiggøre sig i institutionens veludstyrede værkstedslokaler. Her kan ungdomsforbryderne blandt andet fordybe sig i smykkedesign og træhåndværk.

Institutionen har også egne skolefaciliteter, hvor lærere skræddersyer et personligt forløb til den unge beboer.

Hver elev har sin egen computer fra luksusbrandet Apple – en såkaldt Imac. Prisen for en Apple ‘Imac’ begynder ved 10.000 kroner, men kan snildt løbe op i over 20.000 kroner per computer. Klasselokalet på ‘Koglen’ rummer mindst 10 Apple-computere af mærket ‘Imac’.

Er sted i Sønderjylland sidder en 14-årig dansk dreng og hans familie. De har oplevet den værste og mest ydmygende vold, man kan forestille sig.

Mehmet Ali Yücelbaş har fornedret sit offer og derefter spredt en mobiloptagelse på Facebook, hvor tyrkeren kalder sit danske offer for en ‘luder’.

Andre personer er blevet truet på livet, fordi de skulle vidne mod Mehmet Ali Yücelbaş. Atter andre er blevet påført hærværksskader for tusindvis af kroner.

Alle ofrene ser nu, hvad, der sker, når en tyrkisk voldsmand udøver dominansvold og grov kriminalitet i Danmark.

Hvis alt går efter planen, bliver den dømte voldsmand Mehmet Ali Yücelbaş lukket ud af den sikrede institution før jul.

Mon Christiansborg-politikerne mener, at det er fair, hvis en voldsmand, der har overfaldet deres familiemedlemmer, blev belønnet med poolbord, klatrevæg og smykkedesign?

Alt tyder på, at ofrene er glemt i denne sag.

Politikerne burde skamme sig!

*

Mere om sagen på Frihedens Stemme

6 Kommentarer på "Her er straffen for tyrkisk dominansvold: Klatrevæg, poolbord og god mad"

 1. Hvad med om Frihedens Stemme tog på sommerudflugt til Christiansborg, og stillede dette passende spørgsmål videre til alle de skyldige?

 2. det er et hotelopforhold, ville godt ha lavet “blodørnen” på ham i stedet.

 3. Googleopslag.
  Koglen består af to sikrede afdelinger. De to sikrede afdelinger, Granhuset og Lærkehuset, tæt ved Sdr. Omme har hver plads til fem unge. Unge, der anbringes på Koglen, er nogle af de allermest udsatte unge i Danmark.

  Hold kæft hvor har google ondt af disse møjdyr.

  En demo på eller uden for Chr. Borg ville være eminent.

 4. Et TVmv nyhed fra Koglen

  16-årig i livsfare under overfald: Reddet af ulovlig alarm
  Et overfald på den sikrede institution Koglen den 17. august blev hurtigt standset takket være en døralarm, der ikke er lovlig.

  Områdeleder for de sikrede døgninstitutioner Grenen og Koglen i Region Midtjylland. erkender, at de bruger ulovlige alarmer.
  Foto: Gustav Houe Dall, TV MIDTVEST
  21. aug 2017, kl. 13:29
  BEMÆRK: ARTIKLEN ER MERE END 30 DAGE GAMMEL
  Kristian Mørk Andersen
  Et lille bip fik straks personalet på den døgnsikrede institution Koglen ved Stakroge til at reagere. Lyden advarede nemlig om, at en 17-årig dreng havde forladt sit værelse.

  Og da et andet bip afslører, at døren til en 16-årig drengs værelse kort efter bliver åbnet, får personalet travlt.

  – Da vi når derned meget hurtigt, er de i et vildt slagsmål med knæspark i hovedet og kvælningsforsøg, siger områdeleder for de sikrede døgninstitutioner Grenen og Koglen i Region Midtjylland.
  Mere på:
  https://www.tvmidtvest.dk/herning/16-arig-i-livsfare-under-overfald-reddet-af-ulovlig-alarm
  ————————————————————————–
  Her kan Mehmet Ali Yücelbaş rigtig udfolde sig: Pædagogerne kunne meget nemt blive kulturberiget.
  Lirekassemænd og voldtægtsofre som resultat.

 5. Koglen ligge nermere ved Sdr.Felding end Sdr Omme.

  Nærmere bestemt:
  Døgninstitutionen Koglen
  Timlundvej 44B, Sandet, 7270 Stakroge

  Fon 78 47 88 00 hvis der skulle have interesse. ! med et besøg til Mehmet Ali Yücelbaş.

 6. Næste gang slår han ihjel. Hvor længe mon vores modreaktion på sharianazisternes hærgen her i Pædagokland, blot er at sende endnu flere penge ned i den bundløse antigrationindustris lommer? Når selv den “nedslidte” Arne i kæret ikke er i stand til at fatte, at de penge, der bliver stadig færre af, på grund af disse snyltere, ikke også kan række til hans pension. DF er ganske vist ingenting værd. Men at kalde dem “valget mellem pest og kolera…”:

  https://www.bt.dk/politik/mettes-posterboy-arne-paa-et-tidspunkt-knaekker-filmen

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.