Svensk politi forbyder Rasmus Paludan og Dan Park at demonstrere i Rosengård med henvisning til sikkerheden

Rasmus Paludan, partileder for Stram kurs, og den svenske kunstner og dissident Dan Park skulle have afholdt et møde i ghettoen Rosengård i Malmø fredag 28. august 2020 klokken 12.00. Ved mødet var det planen at brænde koranen for at illustrere, “at islam i Sverige stadig kan kritiseres og hånes”. Men sådan kommer det ikke til at gå.

Svensk politi meddeler, at politiet nægter at give tilladelse til mødet med henvisning til sikkerheden. Rasmus Paludan siger til det svenske medie Samhällsnytt, at politiets beslutning om at forbyde mødet er “et skammeligt kapitel i Sveriges historie – den dag, hvor den svenske stat fjernede ytringsfriheden”.

Dan Park, der var medarrangør af mødet, fortæller Samhällsnytt, at han tirsdag modtog en besked fra Mats Svensson, der er kriminalinspektør i Rosengård. Mats Svensson oplyste, at der ikke ville blive givet tilladelse til mødet i Rosengård med henvisning til sikkerheden, da der ifølge politiet er “for mange voldelige muslimer” i området. Da Dan Park som alternativ foreslog det nærliggende Möllevångstorget, blev det afvist, før han selv ansøgte.

“Jeg talte med politiet i dag om demonstrationstilladelsen, og uden for moskeen eller andre steder i Rosengård var det tilsyneladende udelukket på grund af sikkerhed (for mange voldelige muslimer). Jeg spurgte om Möllevångstorget, men det fungerede heller ikke. Han (kriminalinspektør Mats Svensson, red.) sagde, at det ville blive et afslag. Så hvad politiet havde at tilbyde var Fridhemstorget, som ligger i nærheden af Kronprinsen,” oplyser Dan Park.

Endvidere skal Mats Svensson have henledt Dan Parks opmærksomhed på, at afbrænding af koranen ikke automatisk er en overtrædelse af den svenske racismeparagraf, men at det under visse omstændigheder kan betragtes som sådan.  

På politiets hjemmeside kan man læse, at det kræver meget at ryste de konstitutionelt beskyttede friheder og rettigheder i Sverige, som inkluderer ytringsfrihed, forsamlingsfrihed og demonstrationsfrihed. Potentielle forstyrrelser fra demonstranter eller manglende ressourcer må ikke være grundlaget for beslutningstagningen, når man tillader eller siger nej til en demonstration.

Kriminalinspektør Mats Svensson vil ikke kommentere, hvorfor politiet har nægtet at give tilladelse til mødet i Rosengård og på Möllevångstorget.

“Du kan tale med den juridiske afdeling,” siger Svensson til Samhällsnytt.

Onsdag formiddag forsøgte Samhällsnytt uden held at indhente en kommentar fra Malmø politis juridiske afdeling. 

Dan Park skabte i 2019 en valgplakat til Rasmus Paludan og Stram Kurs.

4 Kommentarer på "Svensk politi forbyder Rasmus Paludan og Dan Park at demonstrere i Rosengård med henvisning til sikkerheden"

  1. det går kun en vej, Sverige?? er overgivet til kalifatet Sverigstan??

  2. Det værste er ikke isoleret set at Paludan og Stram Kurs ikke kan få lov at demonstrere hvor de vil, men derimod at et kæmpe stort flertal på Christiansborg er fuldstændig tavse angående en bredt funderet knægtelse af ytringsfriheden overalt i Europa.

    Det bedste Rasmus Paludan og Stram Kurs kan gøre for nuværende er, at droppe de pinagtige, menneskeforladte demonstrationer og i stedet lade Frihedens Stemme tage over, ved at begive sig ind på Christiansborg, for at stille de landsforræderiske politikere samt journalister til regnskab!

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.