I en legendarisk samtale på Brønshøj Torv den 26. april 2019 stiftede Rasmus Paludan, partileder for Stram Kurs, bekendtskab med et medlem af Antifascistisk Aktion, der havde svært med begreber og ord på dansk.
Fra optøjerne på Blågårds Plads palmesøndag den 14. april 2019 indtil valget blev udskrevet den 7. maj 2019, var jeg som partileder for Stram Kurs i fuld gang med at samle vælgererklæringer. Det lykkedes.
Den 26. april 2019 var jeg næsten i mål, da jeg havde rundet 19.000 vælgererklæringer.
Jeg havde forsøgt at få lov at demonstrere på Blågårds Plads, men det blev afvist. Så i stedet blev det Brønshøj Torv i udkanten af København kl. 17. PET var på dette tidspunkt stadig ved at finde benene i forhold til, hvordan jeg skulle beskyttes, så selvom jeg næsten altid blev kørt af PET i deres pansrede BMW, så skulle jeg fortsat selv sørge for transporten det sidste stykke frem til demonstrationen. Heldigvis var der i denne periode flere patriotiske danskere, der hjalp mig.
PET ændrede i øvrigt denne procedure kort til senere, så jeg hele tiden var under deres kontrol i forhold til transport.
ORDFORKLARING
idiom
substantiv, intetkøn
-et, -er, -erne
hist fransk idiome fra græsk idioma ‘særegenhed’, afledt af idios ‘egen’
sprog fast udtryk med en samlet betydning der ikke kan udledes af de enkelte ords betydning • fx træde i spinaten, der betyder ‘dumme sig’
Se også talemåde | vending
En normie er et udtryk, der bruges til at beskrive en person, som følger mainstream-kulturen og typisk tilpasser sig samfundets gængse normer og tendenser. Det betyder, at vedkommende ikke afviger meget fra det, der anses for normalt eller populært, og ofte ikke interesserer sig for subkulturer, nicheinteresser eller mere eksperimenterende idéer.
En beta male (på dansk: beta-han) er et begreb, der ofte bruges i en social og kulturel kontekst for at beskrive en mand, der opfattes som mindre dominerende, mindre selvsikker eller mindre konkurrencedygtig sammenlignet med den såkaldte alpha male (alfa-han). Udtrykket stammer oprindeligt fra dyreverdenen, hvor det bruges til at beskrive hierarkier, men er blevet overført til menneskelige sociale dynamikker. En beta male er en mand, der typisk opfattes som mindre dominerende og mere tilbageholdende i sociale hierarkier, men begrebet er ofte forsimplet og stereotypisk.
En soyboy er et slangudtryk, der bruges nedsættende for at beskrive en mand, som opfattes som svag, feminin, eller mangler traditionelle maskuline træk. Ordet stammer fra en kombination af “soy” (soja) og “boy” (dreng) og er ofte brugt i internetkultur og debatmiljøer, især i forbindelse med køn, maskulinitet og sociale dynamikker.
Baggrund for udtrykket: Soja-referencen: Udtrykket “soyboy” antyder, at personen er blød og svag på grund af indtagelse af soja, som i nogle subkulturer forbindes med lavere testosteronniveauer. Dette bygger på pseudovidenskabelige påstande om, at soja indeholder fytoøstrogener, som skulle påvirke hormoner (en påstand, der stort set er miskrediteret).
Kulturel kritik: Brugere af termen ser ofte “soyboys” som symboler på mænd, der er “for progressive”, “for politisk korrekte” eller afviger fra traditionelle maskuline idealer.
Karakteristika, som ofte forbindes med en soyboy:
Mangel på maskulinitet: Opfattes som svag, føjelig, eller overdrevent empatisk.
Progressive holdninger: Forbundet med moderne feminisme, veganisme, eller andre liberale/venstreorienterede værdier.
Feminine interesser: Forbinder sig ofte med ting, der ikke anses for “mandige” af stereotype standarder.
Lavt testosteron: (Ofte en nedsættende påstand, ikke nødvendigvis baseret på fakta).
Denne normie betalemale soyboy var sjov at tale med, selvom han havde problemer med danske idiomer. Samtalen med ham udgør Paludans Julekalenders 11. låge.
FAKTABOKS
“At skære alle over én kam” er et dansk idiom, der betyder at behandle eller bedømme alle på samme måde uden at tage højde for forskelle mellem dem. Udtrykket bruges ofte, når man kritiserer nogen for at generalisere eller være uretfærdigt ensrettet i deres vurdering.
Eksempel:
“Man kan ikke skære alle unge over én kam og sige, at de er dovne.”
(Det betyder, at ikke alle unge er ens, og det er forkert at generalisere.)
Oprindelse:
Udtrykket stammer fra det gamle håndværk, hvor man brugte en kam til at arbejde med uld. Hvis man brugte den samme type kam til alt uld, blev resultatet ikke altid godt, fordi uld af forskellig kvalitet krævede forskellige kamme. Metaforisk betyder det, at én metode eller vurdering ikke nødvendigvis passer til alle situationer eller personer.
Be the first to comment on "Paludans Julekalender 11: Samtale med normie beta male soyboy – SE VIDEO nederst i artiklen"