Forsøgte sig som filmanmelder: Adnan Al-Adhami tror, at Egon, Benny og Kjeld fra Olsen-banden er fætre

Hvis man er født og opvokset i Bagdad, er det måske vanskeligt at forestille sig, at personer, der begår kriminalitet sammen, ikke er nært beslægtede. I hvert fald har Adnan Al-Adhami fra Danmarks Radio fået den opfattelse, at Egon Olsen, Benny Frandsen og Kjeld Jensen fra de legendariske Olsen-banden-film er fætre. Det afslører han i programmet 1 til 1 – med Adnan og Sofie, hvor han dog hurtigt bliver irettesat af sin danske medvært Sofie Høyer. Hun oplyser irakiske Adnan om, at medlemmerne af Olsen-banden ikke er i familie.

Den pågældende udgave af 1 til 1 – med Adnan og Sofie er et forsøg på at lave et satirisk frontalangreb på Rasmus Paludans evner som filmanmelder. Rasmus Paludan har set den danske gyserfilm Speak No Evil af Christian Tafdrup og læser filmen som en allegori over danskernes manglende modstand i forhold til islamiseringen af Danmark. At Paludan opfatter filmen som en nutidig politisk allegori, der handler om islams nærtstående overtagelse af Danmark, er naturligvis en politisk lækkerbisken for Adnan Al-Adhami, der har været kandidat for Det Radikale Venstre. Al-Adhami griber straks muligheden for at lave sjov med Paludans anmeldelse på en ikke særlig vittig facon.

Rasmus Paludan anmeldte Speak No Evil i over 20 minutter i en gudstjeneste i Sankt Jakob Maurerdræberens Kirke, men Adnan Al-Adhami forholder sig ikke til den konkrete anmeldelse, men begiver sig i stedet ud i en latterliggørelse af Paludans udsagn om Speak No Evil som en allegori. 
Kulturmagasinet Soundvenues anmelder Jakob Freudendal skriver, at instruktør Christian Tafdrup “med satirisk tæft udlægger den banale ondskab, som med lethed kan overmande den falske tryghedsfornemmelse i den pæne, skandinaviske velfærdsstat, hvor vi sætter vores lid til en ukuelig tro på det gode i vores medmennesker. Og hvor vi har umådeligt svært ved at sige fra, når vi en sjælden gang bliver konfronteret med ondskab, hvis vi da overhovedet kan genkende den.”
Og videre:

“’Speak No Evil’ (er) en udstilling af den skandinaviske tøffelhelt, der dårligt kan forsvare en strandstol og da slet ikke sit eget liv. Hvis største heltebedrift er (modvilligt) at finde sin datters glemte tøjkanin.”

Det er ikke langt fra Rasmus Paludans tese om Speak No Evil som en allegori over danskernes manglende modstand i forhold til en aggressiv ideologi – islam – der forsøger at underlægge sig Danmark og danskerne. 

*

26-årige Adnan Ibrahim Al-Adhami er muslim. Han er født i Iraks hovedstad Bagdad.

Som femårig rejser Adnan Al-Adhami og hans familie fra Mellemøsten. Familien sætter kurs mod den danske velfærdsstat.

Her ender Adnan Al-Adhamis forældre som førtidspensionister. ‘Mission danskernes skattepenge’ er lykkedes.

“Jeg kan godt huske, hvordan vi boede i Irak, og så husker jeg især benzinlugten,” fortæller Adnan Al-Adhami om barndomshjemmet, hvor forældrene havde et billede af diktatoren Saddam Hussein hængende på væggen.

Selvom den muslimske familie er ‘flygtet’ til Danmark og søger asyl, så besøger Adnan Al-Adhami flere gange hjemlandet Irak. Man har et ord for den slags: Asylsvindel.

Adnan Al-Adhamis forældre insisterer på, at der bliver talt arabisk i hjemmet. 

“Jeg vil sige, at du ikke skal tage afstand fra dine rødder. Der er intet flovt i, at du taler arabisk med dine forældre,” siger Adnan Al-Adhami.

Den unge Adnan Al-Adhami bliver interesseret i politik. Han melder sig ind i Det Radikale Venstres ungdomsparti. Her får Adnan Al-Adhami ansvaret for valgkampagne og kommunikation.

Senere får Adnan Al-Adhami et job hos moderpartiet Det Radikale Venstre som kommunikationsmedarbejder med speciale i videoproduktion.

Adnan Al-Adhami er så interesseret i de radikale visioner, at han bliver kandidat og ender på stemmesedlen.

Selvom Adnan Al-Adhami er irakisk statsborger og ikke har et dansk pas, så stiller han op til kommunalvalget i 2013 for Det Radikale Venstre.

Adnan Al-Adhami får 278 personlige stemmer. Han kommer ind på andenpladsen på den radikale liste i Viborg Kommune.

Et kandidatur og job hos Det Radikale Venstre er det perfekte springbræt til en karriere hos Danmarks Radio.

Mens Adnan Al-Adhami stadig er på lønningslisten hos Det Radikale Venstre, bliver han ansat som radiovært på DR-kanalen P1 – i første omgang som medvært.

Udover en kort afstikker til licenskanalen Radio24syv så buldrer Adnan Al-Adhamis karriere hos Danmarks Radio derud af på fuld tryk.

Adnan Al-Adhami får flere fremtrædende roller på DR’s platforme, der er rettet mod den unge del af befolkningen.

Under dække af at lave journalistik og såkaldt ‘satire’ håner Adnan Al-Adhami sine direkte politiske modstandere – såsom Pia Kjærsgaard, Inger Støjberg, Rasmus Paludan og Morten Messerschmidt.

Der er tale om en række politikere fra partier, som Adnan Al-Adhami tidligere har kæmpet imod i en dansk valgkamp. Nu bekæmper Adnan Al-Adhami sine modstandere med DR-mikrofonen i hånden.

I efteråret 2021 kulminerer Adnan Al-Adhamis mediekarriere, da han bliver vært for sit første tv-program på Danmarks Radio.

I DR2-programmet ‘Adnan og borgmestermoralen’ angriber Al-Adhami kommunalvalgkampen fra en satirisk vinkel.

Danmarks Radio fortier, at stationens arabiske tv-vært selv har stået på stemmesedlen for Det Radikale Venstre ved et tidligere kommunalvalg.

 Speak No Evil – trailer

(Foto: Pressefoto fra Speak No Evil)

Se også To Islamisk Stat-sympatisører kendt skyldige i at forberede terrorangreb: Var målet Tour de France?

Be the first to comment on "Forsøgte sig som filmanmelder: Adnan Al-Adhami tror, at Egon, Benny og Kjeld fra Olsen-banden er fætre"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.