Dommer fra Morten Messerschmidt-sagen: Bakker op om racismeanklager mod Inger Støjberg

Byretsdommer Søren Holm Seerup er anklaget for at være inhabil, da han i august 2021 idømte Dansk Folkepartis næstformand, Morten Messerschmidt, en betinget fængselsstraf.

Morten Messerschmidt, Advokatrådet, en juraprofessor fra Syddansk Universitet og Klaus Wivel fra Weekendavisen påpeger, at retsformanden Søren Holm Seerup er på glatis, når han som dommer – både før og efter domsafsigelsen – har udtrykt sig negativt om Messerschmidt.

Morten Messerschmidt er langt fra den eneste danske politiker, der har mærket byretsdommer Søren Holm Seerups politiske mishagsytringer.

I efteråret 2020 er det folketingsmedlemmet Inger Støjberg, der må se sig ydmyget af den skandaleramte dommer. Søren Seerup bakker op om racismeanklager mod den kvindelige MF’er.

Byretsdommer Søren Holm Seerups lillebror, Jakob Seerup, skriver et kritisk indlæg om Inger Støjberg på Facebook 22. november 2020.

Dagen inden er Inger Støjberg en af hovedtalerne ved en coronakritisk demonstration, der fokuserer på regeringen og Socialdemokratiets håndtering af viruskrisen.

400 vrede landmænd er mødt op i Aarhus for at høre Støjbergs ord. Det får dommerens lillebror op i det ræverøde felt.

Pludselig blander Jakob Seerup islam, den omfattende muslimske migration og coronapolitik sammen i en skoldhed Facebookdebat.

Det handler om, at Inger Støjberg har kritiseret en muslimsk massebegravelse, hvor hundredevis af indvandrere samledes i Aarhus for at tage afsked med et 22-årigt skudoffer fra et multikulturelt bandeopgør.

En anden muslimsk begravelse med 500 deltagere er tidligere blevet udpeget af de danske sundhedsmyndigheder som årsagen til et omfattende virusudbrud i indvandrermiljøet i Aarhus.

Derfor er Inger Støjbergs kritik rettet mod de gentagne islamiske massebegravelser, der forårsager nedlukning og milliardregninger til befolkningen.

Dommer Søren Holm Seerups 45-årige lillebror er rasende. Han mener, at Støjberg forskelsbehandler muslimer og danskere.

“Hun (Inger Støjberg, red.) er simpelt hen dansk politiks ukronede dronning af hykleri og demagogi,” skriver museumsinspektør Jakob Seerup.

Jakob Seerup anklager Støjberg for regulær hudfarveracisme – som det blandt andet udfoldede sig hos apartheid-styret i Sydafrika.

“En regel for de brune, en for de andre,” raser Jakob Seerup.

Storebror Søren Holm Seerup, der normalt svinger dommerhammeren ved Retten i Lyngby, bakker straks op om sin lillebrors racismeanklager og iltre Facebookhad mod en folketingspolitiker.

Søren Holm Seerup sender en ‘tommelfinger op’ eller et såkaldt ‘like’ til de hårde anklager mod Inger Støjberg.

En dansk dommer, der repræsenterer den dømmende magt, går dermed direkte i struben på en folkevalgt, der varetager den lovgivende magt. Magtens tredeling slår revner.

Den 52-årige byretsdommer Søren Holm Seerup understøtter beskyldninger om, at Støjberg har et regelsæt for henholdsvis brune og hvide mennesker.

Det er let at konstatere, at der ikke blot er tale om ordinære politiske holdninger fra dommerens side. Her er tale om en personhetz på de sociale medier, som undervisere advarer børn og unge om i uddannelsesvæsenet.

Det er ikke første gang, at Søren Holm Seerup er ude med den politiske rive efter Inger Støjberg.

I 2016 er Inger Støjberg integrationsminister i Lars Løkke Rasmussens regering. Hun har en mission om at adskille muslimske barnebrude fra deres ældre mænd, når de opholder sig på danske asylcentre.

Den erfarne Søren Holm Seerup kritiserer Støjbergs beslutning, og han bakker op om et syrisk ægtepar, der består af en mindreårig barnebrud og en ni år ældre mand.

Teenagepigen Rimaz Alkayal bliver gift som 16-årig med 25-årige Alnour Alwan i en tyrkisk by, hvorefter turen går mod Velfærdsdanmark. Det islamiske giftermål kommer efter en omfattende godkendelsesproces hos familieklanerne.

Barnebruden og hendes ægtemand forsvinder fra det danske asylcenter. Parret skjuler sig på ulovlig vis hos et nært mandligt familiemedlem, der også er asylansøger i Danmark. Der er tale om Alnour Alwans bror, der også har en yngre kone.

Det er tale om ulovligheder, asylsvindel og en vaskeægte barnebrud. Alligevel er det daværende integrationsminister Inger Støjberg, der må finde sig i dommer Søren Holm Seerups kritik.

“Systemet før mennesket,” raser byretsdommer Søren Holm Seerup, og han udstiller Støjberg som magtfuldkommen i sagen om barnebruden, Rimaz Alkayal.

Senere udnytter Rimaz Alkayal og Alnour Alwan det danske retssystem, hvor Søren Holm Seerup har en fremtrædende position, da det syriske par lægger sag an mod Inger Støjberg og udlændingemyndighederne.

Det muslimske ægtepar er rasende over at blive adskilt, selvom det i Danmark er ulovligt at gifte sig, hvis enten den ene eller begge parter er umyndige.

De muslimske indvandrere vinder, til manges overraskelse, retssagen mod Inger Støjberg. Den danske stat må udbetale en erstatning på 20.000 kroner til det syriske par, og staten får også regningen for retssagens omkostninger på 80.000 kroner.

Sagen om det muslimske barnebrudepar ender i en farce.

I dag bor den tidligere barnebrud, Rimaz Alkayal, i Tyskland med en ny syrisk mand, som har gjort hende gravid. Imens bor den ni år ældre eksmand, Alnour Alwan, i Danmark med parrets femårige søn, der er hyperaktiv og har svære psykiske udfordringer.

Fem år efter at muslimske Alnour Alwan kom til Danmark og indkasserede erstatning og velfærdsydelser, kommunikerer han via en arabisk tolk. Den syriske migrant kan ikke forstå eller tale dansk.

Det underfundige er, at den syriske migrant, Alnour Alwan, kritiserer Inger Støjberg for præcis det samme som dommer Søren Holm Seerup og hans lillebror påpeger i efteråret 2020.

Alnour Alwan mener, ligesom Seerup-brødreparret, at det er kritisabelt, når Støjberg på den ene side holder coronatale, mens hun på den anden kritiserer muslimske massebegravelser.

“Det er ikke rimeligt og i mine øjne et udtryk for racisme. Hun tror, at kun muslimer kan begå fejl”, siger Alnour Alwan.

En pudsigt sammenfald. Dommer Søren Holm Seerup forsvarede Alnour Alwan, da han skjulte sig hos sin bror med sin barnebrud i 2016. Fem år efter mødes byretsdommeren og velfærdsmigranten i en fælles racismeanklage mod Inger Støjberg.

Byretsdommer Søren Holm Seerup vil ikke kommentere sin hårde kritik af Inger Støjberg – både da hun var minister og senere menigt folketingsmedlem. Det oplyser pressekontakten ved Retten i Lyngby.

Søren Holm Seerup har slettet sin Facebookprofil, så pressen og myndighederne ikke kan gennemgå dommerens politiske ytringer og opførsel på Facebook.

Den danske retssikkerhed er under stort pres!

*


Se også Om Journalistforbundets MeToo-guide: “… man kan lade være med at tage debattører på hver sin fløj”

2 Kommentarer på "Dommer fra Morten Messerschmidt-sagen: Bakker op om racismeanklager mod Inger Støjberg"

  1. Jeg siger bare:
    Aber og Svin er forskellige, også i farven. Så bestemmer man selvfølgelig hvem man bedst kan lige.
    Hold da kæft: A æ wil mæ flæskestirg.

  2. Når denne dommer sletter sin FB profil, ville det i en retssag ikke være en skærpende omstændighed, da han der med forsøger at slette beviser? Vil det samme argument gælde, når han nu bliver meldt til klagenævnet for inhabilitet?

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.