Skandaledommer Søren Holm Seerup deltager i Facebookdebat: Er Morten Messerschmidt sindssyg?

Kan en byretsdommer dømme en person, hvis han har deltaget i en Facebookdebat, hvor den anklagedes psykiske helbred er til debat?

Skandalen omkring dommer Søren Holm Seerups håndtering af retssagen mod DF’eren Morten Messerschmidt vokser.

9. november 2020 mødes en række meningsdannere, journalister og jurister på Facebook, hvor de udveksler holdninger til Dansk Folkepartis næstformand, Morten Messerschmidt.

Deltagerne er blandt andet Inger Støjbergs forsvarsadvokat i den kommende Rigsretssag, René Offersen, den tidligere DR-vært Poul Smidt, Politiken-journalisten Flemming Ytzen – og ikke mindst byretsdommer, Søren Holm Seerup.

52-årige Søren Seerup er identisk med den dommer, der senere idømmer folketingsmedlemmet Morten Messerschmidt en hård straf ved Retten i Lyngby.

Debatten bruser hurtigt op. Anledningen er, at DF-kritikeren Jarl Cordua nævner en bog, der omhandler Morten Messerschmidt.

Politikens erfarne redaktør, Flemming Ytzen, mener, at Morten Messerschmidt er ‘en farlig mand’. Flemming Ytzen betegner Morten Messerschmidt som en ‘demagog og populist’.

En ‘demagog’ er en politiker, der ved hjælp af usaglige argumenter og tomme ord vinder befolkningens sympati.

DR’s tidligere nyhedsvært på Deadline, Poul Smidt, deltager også i mudderkastningen mod Morten Messerschmidt. Den kendte DR-journalist, der modsat DF-næstformanden er tilhænger af EU-systemet, kan slet ikke forstå, at Morten Messerschmidt repræsenterer Dansk Folkeparti i folketinget.

Pludselig melder forsvarsadvokaten René Offersen sig i det storskrydende kobbel af iltre centrum-venstre-debattører.

Den kendte jurist siger lige ud, at Morten Messerschmidt er psykisk syg, og at Messerschmidt lider af ‘megalomani’. En alvorlig lidelse, hvor patienterne kan udvikle vrangforestillinger og storhedsvanvid. Megalomani-ramte patienter kan karakteriseres som decideret sindssyge.

René Offersen er en af de forsvarsadvokater, der repræsenterer islamkritikeren Inger Støjberg, når den meget omtalte ‘barnebrudssag’ skal behandles af Rigsretten.

René Offersens advokatpartner er den tidligere direktør for Institut for Menneskerettigheder, Jonas Christoffersen. Institut for Menneskerettigheder er kendt som en yderst venstreorienteret organisation, der lovpriser FN’s konventioner og kriminelle udlændinges ret til at opholde sig i Danmark.

52-årige Jonas Christoffersen har altså i en årrække været en af Morten Messerschmidts modstandere, da et af DF-politikerens erklærede mål er at få Danmark til at træde ud af FN’s migrantvenlige konventioner.

Både Jones Christoffersen og René Offersen skal forsvare Inger Støjberg under Rigsretssagen. Jonas Christoffersen har også været forsvarsadvokat for islamisten og tidligere Enhedslisten-kandidat, Asmaa Abdol Hamid.

Den første tændstik er strøget, og Facebookdebatten om Morten Messerschmidts mentale tilstand flammer op i efteråret 2020.

René Offersens jurakyndige kollega – Søren Holm Seerup – kaster sig hovedkulds ind i debatten om Morten Messerschmidts påståede psykiske sygdom.

Søren Holm Seerup har tidligere arbejdet som advokat – ligesom kollegaen René Offersen – men tog springet til dommergerningen i Retten i Lyngby i 2008. Her dømte den forholdsvis nyudnævnte Søren Holm Seerup i retssagen mod storsvindleren Stein Bagger.

I 2011 sender byretsdommer Søren Holm Seerup en samlever til en tidligere konservativ minister tre år i fængsel for millionsvindel. Der er altså tale om en dommer, der har erfaring i at dømme i det politiske miljø omkring Christiansborg og Slotsholmen.

Debatten om Morten Messerschmidts mentale helbred eskalerer.

De jurakyndige debattører mundhugges om, hvordan sygdommen ‘megalomani’ staves. Hadet til Morten Messerschmidt er imidlertid ikke til at tage fejl af.

Byretsdommer Søren Holm Seerup mener, at det er “lige hårdt nok” at kalde Dansk Folkepartis næstformand for “sindssyg”.

Inger Støjbergs forsvarsadvokat, René Offersen, fortæller at han har googlet de symptomer, som advokaten mener, at Morten Messerschmidt døjer med:

“Megalomani kan også være et symptom på skizofreni,” skriver René Offersen.

Skizofreni er en alvorlig psykiatrisk diagnose og sygdom i hjernen. Nogle skizofrenipatienter udvikler alvorlige psykoser og føler sig forfulgt eller hører stemmer.

De alvorlige sygdomsanklager mod Morten Messerschmidt får ikke byretsdommer Søren Holm Seerup til at trække sig fra den underlødige Facebookdebat.

“Jeg kender ikke manden (Morten Messerschmidt, red.) personligt,” erklærer Søren Holm Seerup, der slår fast, at han ville vælge et mildere sprogbrug om Morten Messerschmidts sindstilstand.

“Du er også en pæn mand,” replicerer Inger Støjbergs forsvarsadvokat, René Offersen, til byretsdommeren, der karakteriseres som en farveløs person.

Det bizarre optrin på Facebook foregår kun få måneder før, at Retten i Lyngby tildeler Søren Holm Seerup hvervet som ledende dommer i retssagen mod Morten Messerschmidt.

Det ville i givet fald have været byretsdommer Søren Holm Seerups egen beslutning at erklære sig inhabil i sagen. Det sker ikke.

I august 2021 – ni måneder efter den skandaløse Facebookdebat – får Morten Messerschmidt en hård dom på seks måneders betinget fængsel. Den dømte DF’er skal desuden betale sagens omkostninger.

Morten Messerschmidt fortæller til Berlingske, at han “sidder med en fornemmelse af, at dommeren har set på mig med uvenlige øjne fra begyndelsen”.

Dansk Folkepartis næstformand kan ikke forlige sig med tanken om, at dommeren, der har dømt ham, har diskuteret hans psykiske tilstand i offentligheden:

“Jeg synes ikke, det er rart at vide, at han (Søren Holm Seerup, red.) har deltaget i diskussioner om mit mentale velbefindende,” siger Morten Messerschmidt, der mener, at dommeren inden retssagens begyndelse burde have erklæret sig inhabil.

En juraprofessor fra Syddansk Universitet bakker op om Morten Messerschmidts frygt for, at byretsdommeren har bedrevet urent trav i forbindelse med retssagen.

“Problemet er, at han (Søren Holm Seerup, red.) kommer tæt på Morten Messerschmidt personligt. F.eks. diskussionen omkring hans mentale tilstand,” siger juraprofessor Frederik Waage til Berlingske og slår fast:

“En dommer må ikke have en antipati eller være forudindtaget mod tiltalte – det er reglerne.”

Hos Dommerforeningen ser man med alvor på det betændte forløb i Messerschmidt-retssagen:

“Folk skal vide, at vi (dommerne, red.) tilgår sagerne upartisk og ikke har nogen forudindtagede meninger. Den risiko løber man, når man går ind og kommenterer debatindlæg,” siger landsdommer, Mikael Sjöberg, der er formand for Dommerforeningen, til Berlingske.

Men Mikael Sjöberg er ikke sen til at frikende sin dommerkollega, Søren Holm Seerup:

“Jeg har ikke det mindste belæg for at tro, at min kollega (Søren Holm Seerup, red.) skulle være forudindtaget,” erklærer Dommerforeningens formand til Berlingske.

Retten i Lyngby fortæller, at byretsdommer Søren Holm Seerup ikke ønsker at besvare pressens spørgsmål i sagen.

Morten Messerschmidt og hans forsvarsadvokat har klaget over byretsdommer Søren Holm Seerup til Den Særlige Klageret.

Det er Landsretten, der eventuelt skal afgøre om, svindelretssagen mod Morten Messerschmidt skal gå om i Byretten.

Tirsdag valgte byretsdommer Søren Holm Seerup at slette sine digitale spor på Facebook.

Dommerens Facebookprofil og dermed beviserne for hans tvivlsomme ageren er nu væk, og de kan ikke granskes af journalister, Domstolsstyrelsen eller befolkningen.

*

Journalister, der ønsker at stille spørgsmål vedrørende Søren Holm Seerups opførsel på de sociale medier, kan kontakte:

Elisabet Michelsen, retspræsident, Retten i Lyngby
Telefon: 9968 4800
E-mail: lyngby@domstol.dk

*

Mere om byretsdommer Søren Holm Seerup på Document

*

Se også Kvinfo-direktør Henriette Laursen: “… jeg gider ikke have en overskrift, hvor der står, at Kvinfo er enig med Brian Mørk.”

3 Kommentarer på "Skandaledommer Søren Holm Seerup deltager i Facebookdebat: Er Morten Messerschmidt sindssyg?"

  1. Seerup har fjernet sine afslørende kommentarer på de sociale medier. Men så er det jo godt at Uwe har fanget opslagene/kommentarerne og foreviget dem her på siden.. 👌
    Men det lader jo (som sædvanlig) til at dommerstanden holder sammen og holder hånden over hinanden, så jeg gætter på at der ikke bliver konsekvenser for Seerup.
    Men jeg er stadig overrasket over at man vil af med Messerschmidt, for min mening er at han har været en fremragende kontrolleret opposition til masseindvandringspolitikken, sammen med det øvrige DF. De burde nærmest fejre ham og resten af DF med deres inkonsekvente holdning og deltagelse i det store vælgerbedrag, der har fundet sted over de seneste mange årtier, hvor man har formået at opbygge et narrativ om at vi i Danmark har en “stram og umenneskelig udlændingepolitik”, mens især muslimer fra afrikanske og mellemøstlige lande år efter år er strømmet til landet i så store tal at selv løgnagtige politikere ikke kan skjule sandheden mere, når det bare kræver at folk kigger sig omkring nede på den lokale hovedgade for at konstatere at repræsentationen af muslimer i samfundet er eksploderet og at den muslimske tilstedeværelse derudover er særdeles synlig på en lang række områder- og vigtige samfundsinstitutioner..
    Alt dette har Messerschmidt og hans parti hjulpet til med, via deres samarbejdspolitik. Hvis man skaffer sig af med Messerschmidt nu, risikerer man at en masse stemmer ryger over til højrefløjen (som DF ikke hører til) og rent faktisk ender et sted, hvor deltagerne yder en aktiv og reel bekæmpelse af masseindvandringen. Men det har de ansvarlige måske ikke overvejet?

    • Interessant observation og analyse. Anstændighedens blinde had til alt, hvad der blot ligner skyggen af modstand mod deres islamiseringsprojekt, kan måske netop ende som skud i deres egne fødder. Messerschmidt er i min verden teatertorden. Det gik op for mig efter at have været dum nok til at stemme ham ind i parlamentet ved hans tsunamivalg til samme. Han viste sig hurtigt bare at være ord med ord på.

  2. Af det ikke er en marginal person inden for den dømmende magt, men en, der har haft nogle af de senere års mest højtprofilerede sager samt centrale administrative opgaver, bestyrker mistanken om partisk råddenskab i hele systemet… Det er ikke manglende erfaring, der har fået ham til at blotte sig, men en stemning af selvfølgelig at have ret, og hans nære forhold til flere i den udøvende magt, samt hans glatte holdninger i overensstemmelse med elitens tidsånd, har næppe skadet hans opstigen.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.