Skal en iransk indvandrer kunne modtage førtidspension i Danmark, hvis den pågældende er rask nok til at rejse til borgerkrigshærgede områder i Mellemøsten?
Spørgsmålet er relevant, fordi den muslimske migrant, Habibeh Atamehr, lever af sociale ydelser i Danmark. Den iranske kvinde er i så fin form, at hun kan besøge uroplagede områder i både Irak og Syrien.
Habibeh Atamehr er født i Iran, og hun rejser til Danmark sammen med sin mand, Majid Nobakhti-Afshar, i årene omkring 1990. Habibeh Atamehrs bror og andre familiemedlemmer bor stadig i byen Tabriz i det nordlige Iran den dag i dag.
Det muslimske ægtepar får datteren Sara Nobakhti-Afshar i 1994 og slår sig ned i den nordsjællandske by Frederikssund. Barnet beholder sit iranske statsborgerskab. I teenageårene begynder Sara Nobakhti-Afshar at vise interesse for radikal islam, og hun bevæger sig i yderligtgående islamistiske miljøer i København. Hun beder flere gange om dagen, og hun kommer i kontakt med den muslimske terrorist ‘Deniz’.
I foråret 2015 rejser Sara Nobakhti-Afshar til Syrien for at tilslutte sig terrororganisationen Islamisk Stat. Hendes iranske mor opretholder kontakten med terrorist-datteren i de næste fire år.
Habibeh Atamehr modtager førtidspension under sit ophold i Danmark. Den muslimske kvinde taler ikke godt dansk, og hun har en tydelig og hakkende accent efter mere end 30 år i Danmark. I Danmark kan man få førtidspension, hvis man er så svækket, at man ikke kan arbejde. Borgerens arbejdsevne skal være nedsat af fysiske, psykiske eller sociale grunde.
Habibeh Atamehr bliver godkendt til dansk førtidspension. Alligevel er Habibeh Atamehr rask nok til at tage på en særdeles strabadserende rejse til Mellemøsten. I Januar 2020 planlægger Habibeh Atamehr turen, der går til både Irak og Syrien. En rejse som en TV 2-journalist senere beskriver som ‘farlig’.
Habibeh Atamehr flyver med Austrian Airlines og lander i Erbils internationale lufthavn, der ligger i det nordlige Irak.
“Det er dejligt,” siger Habibeh Atamehr, da hun sidder i taxaen på vej væk fra lufthavnen.
Med på rejsen er også Habibeh Atamehrs anden datter, Samira Nobakhti-Afshar, der er et år yngre end sin søster Sara. Den muslimske familie indlogerer sig på et femstjernet luksushotel i Irak. Der er tale om det fornemme Ankawa Royal Hotel, der har tre restauranter, swimmingpool og spa-afdeling, hvor gæsterne kan nyde massagebehandlinger samt det dampende tyrkiske bad.
Habibeh Atamehr og datteren Samira nyder udsigten over det natteklædte Erbil fra hotelværelsets balkon. De foreviger byens lys og hustage med mobilkameraet. Senere går turen med bus mod grænsen til Syrien. Rejsen foregår via dårlige og knoldede grusveje. I det borgerkrigshærgede Syrien bor Habibeh Atamehr i en lejlighed sammen med datteren Samira. Efter nogle dage mødes førtidspensionisten Habibeh Atamehr med den burkaklædte datter Sara. Hun er placeret i fangelejren Al-Hol, der huser tilfangetagne Islamisk Stat-terrorister.
“Kys mig, kys mig,” lyder det, da Habibeh Atamehr krammer sin datter. Sara Nobakhti-Afshar, der i dag udelukkende er iransk statsborger, forsikrer sin mor om, at alt er godt i Islamisk Stat-lejren.
“Vi har det godt,” erklærer Sara Nobakhti-Afshar og understreger, at hendes børn også har det godt i IS-lejren.
Hele rejsen til Irak og Syrien tager en uge. Tilbage står, at danskerne har givet en iransk indvandrer førtidspension. En kvinde, der er rask nok til at rejse rundt i Mellemøsten på tværs af grænserne.
I dag er der mange eksempler på, at det nærmest er umuligt, selv for alvorligt svækkede danskere, at få bevilget førtidspension. Iranske Habibeh Atamehr hæver varige sociale ydelser. Men alt tyder på, at hun er yderst velfungerende.
Danskerne er dybt til grin. Finansministeriet har beregnet, at ikke-vestlige indvandrere koster befolkningen mindst 33 milliarder kroner om året.
Se også TV 2 lyver om Islamisk Stat-kvinde: ‘Danske Sara’ er iransk statsborger’
Men, men… det er jo fredens religion.. 😆😆😆
Flygtninge eller ej – man skal da naturligvis besøge hjemlandet så tit man kan. Læs fx debattøren Natasha Al-Hariris erindringer (hendes forældre flygtede fra Libanon): “… jeg har altid været tæt knyttet til min mormor, som bor i Libanon. Da vi var små, rejste vi derned over sommeren, og jeg græd altid, når vi skulle hjem.”
https://www.bt.dk/underholdning/natasha-al-hariris-foraeldre-flygtede-fra-borgerkrig-mine-foraeldre-har
mange muslimer er en flok nassere
Hold da kæft, hvor noget lort at give penge til.